آیا به این موضوع فکر کردهاید که کرونا با کودکان چگونه برخورد میکند؟ آیا بدن آنها آمادگی بیشتری در دریافت این ویروس دارد؟ اگر کودک یا نوزادی دارید که سلامت آنها برای شما مهم است، در این مقاله همراه ما باشید. ممکن است به تازگی شاهد برخی از علائم سرماخوردگی در کودک خود باشید، نگران نباشید. تست کرونا در منزل شما را از افکار پریشان رها میکند.
معمای حلنشده ویروس کرونا همچنان دنیا را درگیر خود کرده است. تمامی رسانهها کوچکترین اخبار و دستاوردهایی را که مربوط به تولید واکسن کرونا باشد، به صورت مرتب پخش میکنند. در این صورت همه ما متوجه تغییرات این ویروس نادیدنی در جهان و آثار آن در بیماران شدهایم.
با این حال تنها و مطمئنترین راه برای در امان ماندن از ویروس کرونا استفاده از ماسکهای استاندارد و مایع ضدعفونیکننده است. اما چطور باید سلامت کودکان خود را در این شرایط حفظ کنیم؟ آیا تست کرونا برای کودکان هم انجام میشود؟ قصد داریم در مقاله پیش رو به این موضوع بپردازیم و در این زمینه به دانستههای شما بیافزاییم. در این مسیر با ما همراه باشید.
فواید تست کرونا کودکان در منزل
در میان مردم جامعه خانوادههایی هم هستند که ممکن است چند فرزند خردسال داشته باشند. بازیگوشی بچهها هراس پدر و مادر را در انتقال ویروس کرونا افزایش میدهد. شاید با مشاهده آبریزش بینی یا عطسههای پیدرپی نگران کودک خود شوید که مبادا به کووید ۱۹ آلوده شده باشد.
در این موارد باید شک را جایز بدانید و به دنبال اثبات یا رد احساس نگرانی خود برای کودک باشید. بدون شک زمانی که در این افکار غرق شدهاید، با خود میاندیشید که رفتن به آزمایشگاه احتمالا خطر بیشتری خواهد داشت. پس بهتر است آزمایشگاه را به منزل خود بیاورید! بله! تست کرونا کودکان در منزل شما را از نگرانی سرایت آلودگیها به کودک دور میکند.
علاوهبراین چنانچه نتیجه آزمایش مثبت شد، این امکان را دارید آن را از افراد دیگر یا همبازیهایش دور نگه دارید و بیماری را کنترل کنید. مسئلهای که بیش از موضوع کرونا در این بین اهمیت دارد، اضطراب روانی کودک است.
بدین سبب آزمایش کرونا کودکان در خانه نه تنها آنها را وارد محیط بیمارستانی و استرسآور نمیکند بلکه زودتر هم نتیجه میدهد زیرا نیاز به انتظار در نوبتهای طولانی نیست. آنها به اندازه افراد بزرگسال درکی از مسائل پیرامون و خطر این ویروس ندارند و تزریق احساس اضطراب به آنها فقط کار را خرابتر میکند.
ضرورت انجام تست کرونا کودکان در منزل
همانطور که آگاهی دارید کودکان مانند افراد بزرگسال با مسایل برخورد نمیکنند و درک زیادی از این موارد ندارند. قطعا شما به عنوان پدر و مادر محافظ کودک خود در شرایط بحرانی هستید و باید مراقب آنها باشید. گاهی کودکان علائم را جدی نمیگیرند یا حتی ممکن است آن را از شما پنهان کنند.
برخی از کودکان با بدخلقی یا گریه حتی خوابیدن آن را نشان دهند؛ از این رو باید نسبت به علائم ویروس کرونا در فرزند خود هوشیار باشید. اگر مشکوک به نشانههای کرونا در بدن کودک خود شدید، از تست کرونا کودکان در منزل غافل نشوید.
اشتباهی که در بعضی از خانوادهها انجام میشود را شما تکرار نکنید و مطلقا دارویی به فرزند خود ندهید. دردهای جسمانی کودک را بدون افکار وسواسگونه جدی بگیرید. طبق بررسیهای آماری که در بین کودکان مبتلا به کرونا انجام شده است، یکی از نشانههای مهم اسهال یا استفراغ است.
بر اساس شمار نشانههایی که در کودکان مبتلا به کرونا به دست آمده، تنگی نفس در آنها زیاد مشاهده نشده است. با این حال هیچگونه قطعیتی برای علائم در این آمارها نیست؛ زیرا قسمت دوم این آمار خبر از فوت کودکان کرونایی میدهد؛ پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.
چه زمانی برای انجام تست کرونا کودکان در منزل مناسب است؟
در قسمت قبل به لزوم انجام آزمایش تشخیصی کووید ۱۹ در کودکان پرداختیم ولی زمان انجام آن را چطور باید درباره کودک بفهمیم؟ این سوال احتمالا پرسش خیلی از خانوادههاست؛ بنابراین به نشانههایی که در ادامه این بخش مطرح میکنیم، توجه کنید.
✔ کودک شما دچار ضعف جسمانی شده باشد
✔ احساس درد هنگام نفس کشیدن در ناحیه قفسه سینه ممکن است نشانه عفونت ویروس کرونا باشد
✔ اضطراب، پریشانی و دردهای شکمی که کودک را بیتاب کرده است
✔ کودک شما بیش از اندازه خواب است یا بیمار به نظر میرسد
✔ دردهای شدید در ناحیه چشم و سر نشانه دیگری از ابتلا به ویروس کروناست
در دنباله این مطلب باید بدانید که تنها یکی از نشانههای فوق برای تشخیص انجام تست کافی نیست و مشورت با پزشک کمک زیادی به شما میکند. دقت کنید در صورت مشاهده علائم شدید میبایست با مراقبتهای ویژه تماس بگیرید و کودک خود را به آنجا منتقل کنید.
چگونگی انجام تست کرونا کودکان در منزل
چقدر درباره تست PCR اطلاعات دارید؟ اغلب افراد با شنیدن نام این آزمایش به یاد یک گوش پاککنبلند میافتند که وارد بینی میشود. البته که تست پی سی آر کرونا دردناک است و انجام آن بهخصوص در کودکان تحمل بیشتری را میطلبد.
وظیفه مراقبت از کودکان بر عهده پدر و مادرهاست و اجرای این آزمایش در خانه هنگام مشاهده نشانهها یک تصمیم عاقلانه و منطقی به حساب میآید. حسنی که انجام تست کرونا کودکان در منزل دارد، این است که آنها را از فضای بیمارستان و مراکز درمانی آلوده دور نگه میدارد. کودکان با مشاهده محیط بیمارستان به طور طبیعی دچار نگرانی و اضطراب میشوند؛ لذا اجرای آن در خانه حس امنیت بیشتری را به آنها منتقل میکند.
در حال حاضر برای بررسی وجود ویروس کرونا در بدن افراد چه بزرگسال و چه کودک انجام تست پی سی آر است. در این تست نمونهبرداری از مخاط بینی صورت میگیرد و در آزمایشگاه طی آنالیزهای مختلف نتیجه مشخص میشود.
دقت در اجرای این تست به میزان زیادی در نتیجه آزمایش تاثیرگذار است. ازجمله دلایلی که خانوادهها تست کرونا کودکان در منزل را انتخاب میکنند همین مورد است. گوشپاککنی که حاوی مخاط بینی یا حلق کودک است، باید در دمایی نگهداری شود که ویروسها تا انتهای آزمایش زنده بمانند. شلوغی بیمارستانها و تعداد زیاد مراجعهکنندگان ممکن است نتیجه تست را با خطا نشان دهد؛ اما اجرای آن در منزل این احتمال را به صفر میرساند.
با نتیجه مثبت تست کرونا کودکان در منزل چه باید کرد؟!
اکنون میخواهیم بدانید اگر برآیند آزمایش کرونا برای کودک مثبت شد، قدم بعدی چیست؟ بدون شک میدانید که داروهای بهبوددهنده را باید فقط از پزشک دریافت کنید و بدون مجوز دارویی به کودک ندهید. انجام این کار ممکن است ریسک سلامتی کودک را بالا ببرد.
انجام کارهای زیر روند درمان را بهتر پیش میبرد:
✔ استراحت اولین گام برای التیام درد و افزایش سرعت مداوا به حساب میآید؛ بنابراین کودک را ترغیب به استراحت کنید
✔ نوشیدن مایعات بسیار ضروری و کمککننده است
✔ ضرورت دارد برای او ماسک بگذارید که دیگران آلوده نشوند. رعایت این امر یکی از بدیهیات است
✔ اتاق و وسایل کودک را جدا کنید؛
✔ روحیه او را تقویت کنید
✔ احوالش را مرتب جویا شوید و داروها را سر ساعت مشخص به کودک دهید
تمامی موارد فوق زمانی است که بیماری کودک خفیف بوده و نیازی به تجهیزات پزشکی در درمان نباشد. تست کرونا کودکان در منزل اولین گام در تشخیص بیماری کروناست. در حالتی که وضعیت سلامت کودک قرمز باشد، بستری انجام میشود. دستگاههای تنفسی و داروهای تزریقی توسط پرستارها برای مداوای کودک صورت میگیرند.
سخن پایانی درباره تست کرونا کودکان در منزل
این روزها با گذشت مدت زمان زیادی از شیوع کرونا در سراسر جهان هنوز هم این بیماری جزو سوژههای مهم اخبار و رسانهها به حساب میآید. در میان آماری که تعداد فوتیها را به خود اختصاص دادهاند، کودکان هم سهم دارند. آمار فوتیها درباره کودکان کمتر از بزرگسالان است؛ ولی میزان مراقبت ما از آنها باید بیشتر باشد.
اهمیت این مطلب بر کسی پوشیده نیست که همیشه باید پیشگیری را در رأس کارهای خود قرار دهیم و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم. با این حال مرکز هوم کا متشکل از کادر مجرب بوده که انواع تست کرونا کودکان در منزل را انجام میدهد و این سرویس در سطح استان البرز و تهران قابل انجام است. هزینه سرویسها در هوم کا کاملا شفاف و مشخص شده هستند و آگاهی از این موضوع شما را در تصمیمگیری کمک میکند.
سوالات متداول تست کرونا کودکان در منزل
۱- چگونه کرونا ویروس را برای کودکان توضیح دهیم؟
در توضیح اینکه ویروس کرونا چیست می توانیم این موضوع را اینگونه برای کودکان خود تشریح کنیم که: کرونا ویروس گروهی از ویروسها هستند که ممکن است باعث بیماری مردم شوند. ویروسها ارگانیسمهای کوچکی هستند که تو نمیتوانی آنها را ببینی، بلکه فقط میتوان با لنزهای خیلی خاص آنها را مشاهده کرد. به دلیل اینکه این ویروسها خیلی کوچک هستند، میتوانند به راحتی وارد بدن شوند و مردم را بیمار کنند. کرونا ویروسها نوعی از این ویروسها هستند که به همین نام صدا زده میشوند چرا که به نظر میرسد دارای تاج روی خودشان باشند.
کرونا ویروسها برای سالها است که حضور دارند. اما اخیراَ عضو جدیدی از این خانواده با نام کرونا ویروس ۲۰۱۹ خودش را نشان داده است که هیچ کس از آن قبلاَ اطلاعی نداشته است. بنابراین ما انسانها در حال یادگیری این موضوع هستیم که چطور این ویروس بین انسانها جا به جا میشود و همچنین یادگیری این موضوع که این ویروس چه کاری در بدن ما انجام میدهد که ما احساس بیماری میکنیم. از آنجایی که این ویروس خیلی جدید است بنابراین خیلی مشهور شده است! و تعداد زیادی از افراد درباره آن صحبت میکنند.
۲- آیا کرونا میتواند وارد بدن من شود؟
در پاسخ به این سوال کودکان باید بگوییم که بله، اما این ویروس نمی تواند به تنهایی پرواز کند. برای این که سفر خود را انجام دهد این ویروس نیاز دارد تا از بدن یک فرد به فرد دیگری منتقل شود. این راه سفر را انتقال یا سرایت مینامند که از این روش ویروس میتواند از یک شخص به شخص دیگر برود. کرونا ویروس نمیتواند خیلی زیاد بپرد، پس برای اینکه سفر خود را آغاز کند از یکی از روشهای زیر استفاده میکند:
• هنگامی که مردم با یکدیگر دست میدهند این ویروس میتواند از یک دست به دست دیگر بپرد. پس این موضوع مهم است که دستان خود را به اندازه خواندن یک آهنگ با آب و صابون بشویید. این ویروسها همچنین میتوانند از طریق شستن دستها با صابونهای الکلی که خودشان خشک میشوند شسته شوند.
• اگر از الان به بعد شخصی برای دیدن تو پیش تو آمد و خواست که به گرمی با تو احوال پرسی کند، باید برای او دست تکان دهی بدون آنکه با آنها تماس داشته باشی. احوال پرسی تو میتواند با لبخند و ابراز صمیمیت تو نیز تأثیرگذار باشد و حتماَ لازم نیست که بیش از حد به آنها نزدیک شوی.
• هنگامی که در حال صحبت کردن هستیم، ویروس میتواند از طریق قطرات آب دهان سفر کند، هر وقت دیدی که فردی سرف یا عطسه میکند، بهتر است از او دور شوی تا قطرات آب دهان او به تو برخورد نکنند.
• اگر شخصی که دارای ویروس بوده است و یک میز یا صندلی را دست زده باشد، ویروس میتواند روی آن میز یا صندلی منتظر بماند تا شخصی آن را لمس کرده و بعد به بدن او سفر کند. اما لازم نیست نگران باشی چراکه اگر میز و صندلیها به خوبی تمیز شوند ویروس دیگر از آنجا خواهد رفت.
۳- اگر ویروس وارد بدن من شود چه اتفاقی میافتد؟
در پاسخ به این سوال کودک باید بگوییم که ممکن است احساس بدی داشته باشی مانند زمانی که سرماخوردگی داری. ممکن است دچار تب، سرفه و یا این احساس شوی که برای نفس کشیدن زمان بیشتری لازم داری. اما درست مانند زمانهای دیگر که احساس بیماری میکنی، بعد از چند روز دوباره احساس بهتری خواهی داشت و دوباره با دوستانت بازی خواهی کرد! تقریباَ همه مردم بعد از چند روز که این بیماری را گرفتند دوباره احساس خوبی پیدا خواهند کرد.
۴- اگر کودک من به ویروس کرونا مبتلا شود چه ریسکی میتواند داشته باشد؟
کودکان میتوانند به ویروسی که کووید-۱۹ نامیده میشود مبتلا شوند و اغلب کودکانی که به کووید-۱۹ مبتلا می شوند علائم شدیدی ندارند و یا بدون علامت هستند. در مقایسه با بزرگسالان، کودکان کمتر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. با این وجود، کودکانی که دارای شرایط خاصی از بیماریهای زمینهای هستند و نوزادان( کودکان زیر ۱ سال)، در صورت ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در ریسک بیشتری برای قرار گرفتن در شرایط شدید بیماری هستند. برخی از کودکان دچار بیماری نادر و جدی در ارتباط به کووید-۱۹ شدند که این بیماری MIS-C نامیده میشود.
۵- آیا کودکان باید ماسک بزنند؟
عموماَ، کودکان در سنین ۲ سال و بیشتر باید از ماسک استفاده کنند. با این وجود، بر اساس آن چیزی که در سایت CDC بیان شده است، زدن ماسک ممکن است در همه موقعیتها برای برخی از افراد ممکن نباشد. استفاده درست و پیوسته از ماسکها ممکن است برای برخی از کودکان چالش برانگیز باشد. مانند آن دسته از کودکانی که دارای ناتوانیهای مشخصی هستند، مانند اختلالات رفتاری و حسی، ادراکی، رشد و اختلالات ذهنی.
۶- بیماری سندروم التهاب چندسیستمی یا MIS-C چیست؟
یک شرایط جدی در ارتباط با کووید-۱۹ است که در آن بخشهای مختلف بدن مانند قلب، ریهها، کلیهها، مغز، پوست و چشمها میتوانند تحریک و ملتهب شوند.
۷- آیا کودک من میتواند در دوران پاندمیک با دوستانش بازی کند؟
هر اندازه که کودک شما با افراد بیشتری در ارتباط باشد و این ارتباط به مدت طولانیتری اتفاق بیفتد، ریسک ابتلا به ویروس کرونا بالاتر میرود. درحالی که کودک شما هنگام بازگشت به مدرسه و مرکز مراقبتی ممکن است با افراد دیگری زمان خود را صرف کند، کاهش تعداد افرادی که با آنها در خارج از خانه در ارتباط است، میتواند ریسک ابتلا و شیوع ویروس کووید-۱۹ را کاهش دهد. توصیه می شود کودکان با سن ۲ سال و بیشتر از یک ماسک هنگام ظاهر شدن در مکانهای عمومی، یا بودن در کنار افرادی که جزء افراد خانوادهشان نیستند استفاده کنند. این موضوع مخصوصاَ هنگامی که قرار گرفتن در یک فاصلی فیزیکی حدود ۲ متری از دیگران دشوار به نظر میرسد، باید رعایت شود. با این وجود، ماسکها نباید به عنوان جایگزینی برای سایر اقدامات پیشگیرانه مانند شستن متناوب دستها و رعایت فاصلی فیزیکی حدود ۲ متری در نظر گرفته شوند.
۸- آیا کودک من میتواند با افراد مسن و افراد دارای شرایط بیماری مضمن زمان خود را بگذراند؟
افراد مسن و افراد دارای شرایط بیماری زمینهای مشخص در معرض ریسک بالاتری برای دچار شدن به شرایط شدید بیماری در صورت ابتلا به ویروس کویید-۱۹ هستند.
• اگر شما با افرادی زندگی میکنید که در معرض ریسک بیشتری از دچار شدن به بیماری شدید در صورت ابتلا به ویروس کویید-۱۹ هستند، در صورتی که کودک شما در تعاملات متناوب با افراد خارج از خانه قرار دارد، کودک خود را از این افراد مستعد و حساس جدا نگه دارید.
• دیدن پدربزرگها و مادربزرگها و یا دیدن اعضای مسنتر خانواده یا افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند را درحالیکه سطح بالایی از انتقال و شیوع بیماری (یا تعداد بالای موارد ابتلا به ویروس کرونا) در جامعه وجود دارد به تأخیر بیاندازید.
• اگر کودک شما فردی مسن و یا دارای بیماری زمینهای را ملاقات میکند که این افراد در معرض ریسک بالای ابتلای به شرایط شدیدی بیماری در صورت ابتلا هستند، باید در فاصله حدود ۲ متری از آنها قرار گیرد. اگر کودک شما در سن ۲ سالگی و یا بیشتر است باید از یک ماسک نیز استفاده کند.
• مواردی را که به کودک شما در جلوگیری وی از ابتلا به ویروس کرونا کمک میکند را رعایت کنید تا ریسک انتشار ویروس به سایر افراد، مخصوصاَ آن دسته از افرادی که در ریسک بالاتری از شرایط شدید بیماری در صورت ابتلا هستند را کاهش دهید.
۹- کودک من دارای شرایط بیماری زمینهای است. چه موارد بیشتری را باید خانواده من رعایت کنند؟
افراد در هر سنی که دارای شرایط زمینهای هستند، در معرض قرار گرفتن در شرایط دشوار بیماری در صورت ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری به توصیههای زیر توجه کنید:
• اگر خود و یا پرستار کودک شما بیمار هستید و نمیتوانید مراقب کودکتان باشید، به دنبال یک پرستار کودک جایگزین باشید. این پرستاران نباید جزء گروه افراد پر ریسک و در معرض شرایط سخت بیماری در صورت ابتلا به بیماری کرونا باشند. همچنین، مطمئن شوید که این پرستاران میتوانند احتیاطهای بیشتر را در مورد کودکان دارای ناتوانی رعایت کنند.
• اگر کودک شما از هر گونه خدمات مراقبتی در خانه استفاده میکند، که این خدمات میتواند شامل درمانگرها و یا پرستاران باشد، یک برنامه مشخص در رابطه با این موضوع داشته باشید که در صورت بیمار شدن این مراقبانِ سلامت، و یا هر یک از اعضای خانواده شما، چه کاری را انجام خواهید داد.
اقدامات بیشتری که میتوانید در این رابطه انجام دهید عبارتند از:
• داروهای تجویز شده را همان گونه که توصیه شده است به کودک خود که دارای شرایط بیماری زمینه ای است بدهید.
• مطمئن شوید که حداقل داروهای مورد نیاز کودک خود را به اندازه ۳۰ روز دارید.
• اگر نگرانیهایی دارید با فراهم کننده سلامت کودک خود تماس بگیرید و درباره شرایط خاص کودکتان و ریسک ابتلا به وضعیت شدید بیماری ناشی از ویروس کرونا با آنها صحبت کنید.
• ویزیتهای به موقع و کامل و واکسنها هنوز هم در طی دوران پاندمیک کرونا مهم هستند. با فراهم کننده سلامت کودک خود در تماس باشید و مطمئن شوید که کودک شما واکسنهای خود را به موقع دریافت میکند تا از بیماریهای دیگر جلوگیری شود. چنانچه شما یک مراقبت کننده از سلامت کودک خود ندارید، با نزدیک ترین مرکز بهداشت یا درمانگاه بهداشت تماس بگیرید.
۱۰- چگونه از شیوع کرونا در کودکان جلوگیری کنیم؟
• دستان کودک خود را بشویید. مطمئن شوید که کودک شما اغلب دستان خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون می شوید. همچنین، می توانید به فیلم آموزشی که در لینک زیر قرار دارد مراجعه کنید و نحوه درست شستن دستها را تماشا کنید:
https://www.cdc.gov/handwashing/videos.html
• اگر آب و صابون فوراَ در دسترس نباشند، مطمئن شوید که از یک ضدعفونی کننده دست که حداقل حاوی ۶۰ درصد الکل باشد، کودکتان برای تمیز کردن دستهای خود استفاده میکند. به کودک خود آموزش دهید که همه قسمتهای دست خود را با محلول ضدعفونی کننده پوشش دهد و دستان خود را به همدیگر بمالد تا محلول خشک شود. اگر کودک شما زیر ۶ سال دارد، هنگامی که از یک محلول ضدعفونی کننده استفاده میکند آنها را راهنمایی کنید. شما به عنوان یک پدر یا مادر و یا یک مراقب کودک، نقش مهمی در آموزش روش شستن دستها به کودکان ایفا میکنید.
• به کودکان خود توضیح دهید که شستن مرتب دستها میتواند آنها را سلامت نگه دارد و از شیوع عوامل بیماریزا به سایرین جلوگیری میکند.
• یک الگوی خوب باشید. اگر شما مانند دستورالعملهای توصیه شده دستانتان را بشویید، به احتمال فراوان کودکان نیز همین کار را خواهند کرد.
• دست شستن را به عنوان یک فعالیت خانوادگی قرار دهید.
• در فاصله نزدیک قرار نگیرید. کودک خود را به اندازه حداقل حدوداَ برابر با ۲ متر از سایر افرادی که با شما زندگی نمیکنند و یا افرادی که بیمار هستند ( مانند افرادی که سرفه و یا عطسه میکنند) قرار دهید.
• زمانهای بازی کودک خود را با سایر کودکان محدود کرده و بیشتر تماسهای مجازی را برای آنها فراهم کنید. این پاندمیک برای بسیاری از افراد نگران کننده و تنشزا تشخیص داده شده است. برقراری روابط اجتماعی و ارتباط با سایر هم سن و سالان باید به روشی بهداشتی برای کودکان فراهم شود تا با این نگرانی مقابله و از ارتباط نزدیک با دیگران جلوگیری کرد. یک نکته کلیدی در مقابله با ویروس کووید-۱۹، این است که تا حد امکان از برقراری تماسهای نزدیک با دیگران اجتناب شود.
• یک اصل در این زمینه این است که به یاد داشته باشید که هر اندازه افراد بیشتری با کودک شما تعامل داشته باشند، و آن ارتباط نزدیک بیشتر به طول بیانجامد، ریسک بیشتری در شیوع بیماری کرونا نیز وجود دارد.
• از یک ماسک استفاده کنید. کودکان بالای سن ۲ سال باید از یک ماسک استفاده کنند. اگر در محیطهای عمومی هستید و یا نزدیک افرادی که با آنها زندگی نمیکنید قرار میگیرید، به کودک خود اگر ۲ سال و یا بیشتر دارد کمک کنید تا به درستی از ماسک استفاده کند.
• سطوحی که در تماس هستند را به شکل روزانه و مرتب تمیز و ضدعفونی کنید. متناوباَ سطوحی را که مرتبا در تماس با بدن هستند مانند میز، صندلی، دستگیرههای در و .. را تمیز و ضدعفونی کنید.
• برنامه مسافرتی خود را تغییر دهید. چرا که مسافرت شانس تماس کودک شما را با سایر افراد افزایش میدهد و این افراد احتمال دارد به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و کودک شما در صورت ابتلا، این بیماری را به سایر افراد انتقال میدهد. بنابراین، ماندن در خانه بهترین راه برای حفاظت از کودک شما و سایر افراد در جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا است. ما از این موضوع آگاه نیستیم که آیا یک نوعی از سفر نسبت به نوع دیگر ایمن تر است یا خیر. هر مکانی که در آن مسافران با سایر افراد در تماس باشند مانند فرودگاهها، ایستگاههای اتوبوس، ایستگاههای مترو، پمپهای گاز، رستورانها و مراکز خرید، همه این موراد جزء مکانهایی هستند که مسافران میتوانند در معرض ویروس کرونا چه از راه هوا و چه از راه سطوح قرار داشته باشند. همچنین، در این مراکز در فاصله حدود ۲ متری قرار داشتن از سایرین، کاری دشوار به نظر میرسد.
• مواردی را که قابل شستشو هستند مانند اسباب بازیهای قابل شستشو، بشویید. بدین منظور:
۱- از دستورالعمل شرکت سازنده پیروی کنید.
۲- از درجه حرارت مناسب آب برای شستن استفاده کنید و سپس اسباب بازیها را خشک کنید.
۱۱- میزان احتمال شیوع کرونا در زمان بازی کودکان چقدر است؟
• کمترین ریسک- هیچ گونه بازی با سایر کودکان به صورت حضوری انجام نمیشود. کودکان از طریق تماسهای تلفنی و یا مکالمه ویدیویی با یکدیگر به شکل مجازی در تماس هستند.
• ریسک متوسط- زمانهایی است که در آن کودکان به بازی حضوری و به صورت نامنظم با سایر کودکان یک خانواده و یا دوستانی که از دستورالعملهای بهداشتی پیشگیرانه پیروی میکنند، مشغول میشوند. در این حالت کودکان حداقل فاصله ۲ متری را از یکدیگر در هنگام بازی رعایت میکنند. توجه داشته باشید که بازیهایی که در فضای سربسته انجام می شوند نسبت به بازی در فضای آزاد دارای ریسک بیشتری برای شیوع بیماری کرونا هستند چرا که در محیطهای سربسته، هم تهویه هوا کمتر است و هم جدا نگهداشتن کودکان از یکدیگر دشوارتر است.
• ریسک بالا- مربوط به آن دسته از بازیهای کودکان است که در فضای سر بسته و به صورت متناوب با دوستان و خانوادههای مختلف انجام میشود که آنها دستورالعملهای بهداشتی توصیه شده را در جهت جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری کرونا رعایت نمیکنند. همچنین، در این حالت کودکان حفظ حداقل فاصله ۲ متری را از یکدیگر رعایت نمیکنند.
۱۲- چرا مردم درباره میکروبها خیلی نگران هستند؟
در پاسخ به این پرسش کودک خود میتوانید این گونه پاسخ دهید که میکروبها موجودات بسیار ریزی هستند که نمیتوان آنها را دید، اما میتوانند به راحتی مردم را بیمار کنند. مردم درباره میکروبهایی نگران هستند که اسم آنها کووید-۱۹ است و به راحتی میتوانند منتقل شوند.
۱۳- افرادی که کرونا ویروس میگیرند چه اتفاقی برایشان رخ میدهد؟
در پاسخ به این سوال کودک نیز میتوانید بگویید که آنها سرفههای شدیدی میکنند، تب کرده و احساس گرما میکنند، حتی ممکن است در نفس کشیدن نیز مشکل داشته باشند. بیشتر افرادی که بیمار میشوند علائم خفیفی مانند سرماخوردگی دارند. اگر در خانه بمانند سایر افراد را به بیماری مبتلا نمیکنند. برخی از افراد نیز نیاز به کمک دارند تا بهتر شوند، برای همین دکترها و بیمارستان حاضر هستند تا به آنها کمک کنند. خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که با انجام آنها، میتوانیم از شیوع ویروس به دیگران جلوگیری کرده و از سایر افراد در برابر ابتلا به بیماری محافظت کنیم.
۱۴- آیا کودکان در معرض ریسک بالا در برابر ویروس کرونا قرار دارند؟
بر اساس شواهد موجود، کودکان در مقایسه با بزرگسالان در معرض ریسک بالا ناشی از ویروس کووید-۱۹ قرار ندارند. درحالی که تعدادی از کودکان و نوزادان به کرونا ویروس مبتلا شدهاند، بیشترین موراد ابتلا به ویروس کرونا تا به امروز در بزرگسالان دیده شده است. بر اساس اطلاعات موجود در سایت CDC، هنوز مشخص نشده است که آیا برخی از کودکان مانند کودکان دارای بیماریهای زمینهای یا کودکانی که به مراقبتهای خاص پزشکی نیاز دارند، در ریسک بالاتری از ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند یا خیر.
۱۵- علائم گزارش شده از ابتلا به ویروس کرونا در کودکان کدام است؟
علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان و بزرگسالان مشابه است. علائم گزارش شده در کودکان شامل:
• علائم شبیه به سرماخوردگی مانند، سرفه، آبریزش بینی و تب
• حالت تهوع
• اسهال
۱۶- از کجا بفهمیم که کودک ما مبتلا به بیماری کرونا شده است؟
علائم تنفسی کودک خود را مرتباَ زیر نظر بگیرید. اگر سرفه میکنند، تب یا گلو درد دارند، میتوانید به یک کلینیک جهت انجام تست مراجعه کنید. تنها راه برای دانستن این موضوع که کودک شما مبتلا به بیماری کرونا شده است یا خیر، این است که یک تشخیص از یک کلینیک در این رابطه دریافت کنید. اگر کودک شما علائم شدیدی از تنگی نفس دارد، فوراَ با مراکز درمانی تماس بگیرید.
۱۷- اگر شک داریم که کودک ما دچار ابتلا به بیماری کرونا شده است، چه کاری انجام دهیم؟
اگر علائم خفیف هستند به یک کلینیک درمانی مراجعه کنید. اگر علائم شدید هستند مانند سختی در نفس کشیدن، فوراَ با یک مرکز اورژانس تماس بگیرید.
۱۸- آیا ممکن است علائم ابتلا در کودکان از سایر گروههای سنی متفاوت باشد؟
کودکان و نوجوانان تا زیر ۲۰ سال، یا دارای علامت نیستند و یا علائم خفیفی را از خود بروز میدهند. بعد از این سن علائم دیده شده همان علائمی هستند که گفته میشود در افراد با سن بیشتر دیده میشود. یکی از رایج ترین علائم در کودکان سر درد است.
۱۹- چرا کودکان مبتلا شده به بیماری کرونا نسبت به افراد بزرگسال از وضعیت سلامتی بهتری برخوردارند؟
چرا این اتفاق روی میدهد هنوز مشخص نیست. فرضیههای مختلفی در این رابطه وجود دارند که به وسیله پژوهشگران در حال بررسی هستند. برخی متخصصان پیشنهاد میدهند که کودکان همانند بزرگسالان ممکن است تحت تأثیر کرونا ویروس نباشند و این موضوع به این علت میتواند باشد که کرونا ویروسهای دیگری در جامعه در حال انتشار هستند که بیماریهایی مانند یک سرماخوردگی معمولی را موجب میشوند.
از آنجایی کودکان اغلب اوقات دچار سرماخوردگی میشوند، سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است تا اندازهای حفاظت در برابر کووید-۱۹ را برای آنها ایجاد کند. همچنین این موضوع نیز محتمل است که سیستم ایمنی بدن کودکان در مواجه با کرونا ویروس به شکل متفاوتی نسبت به سیستم ایمنی بدن بزرگسالان واکنش نشان میدهد. برخی از بزرگسالان به این دلیل بیمار می شوند که سیستم ایمنی بدن آنها به ویروس واکنش بیش از حد نشان میدهد. این موضوع موجب می شود تا به بدن آنها آسیب وارد شود. در حالیکه این اتفاق در کودکان با احتمال کمتری رخ میدهد.
۲۰- آیا باید از کودکان تست کرونا گرفته شود؟
بسیاری از خانوادهها سوال میکنند که آیا کودک آنها باید تست کرونا بدهد؟ انجمن اطفال امریکا والدین را به این موضوع تشویق میکند که درباره انجام آزمایش کرونا در کودکشان با پزشک کودک خود صحبت کنند. پزشک متخصص اطفالِ شما میتواند تعیین کند که چه زمانی تست کرونا میتواند مفید باشد. همچنین، آنها میتوانند شما را پس از انجام تست کرونا و مشخص شدن نتایج نیز راهنمایی کنند.
۲۱- چه زمانی انجام تست کرونا برای کودکان توصیه میشود؟
عموماَ، کودکان با علائم ابتلا به کووید-۱۹ باید فوراَ آزمایش شوند تا تعیین شود که آیا دارای عفونت و سرایت فعال هستند یا خیر. این موضوع زمانی مهمتر میشود که آنها به شکل حضوری در مدرسه یا محیطهای ورزشی شرکت دارند. بنابراین، اقدامات بعدی برای اینکه چه افرادی در معرض ویروس کرونا و در تماس با این کودکان بودهاند میتواند انجام شود. همچنین، قبل از اینکه یک کودک برای انجام فرآیندهای پزشکی مانند عمل جراحی اقدام کند، انجام آزمایش میتواند توصیه شود.
در کودکانی که در تماس نزدیک با فردی بودند که به کووید-۱۹ مبتلا بوده است، بهتر است که حداقل تا ۴ روز بعد از تماس برای انجام آزمایش منتظر بمانید، مگر اینکه آنها علائمی از سرایت به ویروس کرونا را در خود نشان دهند. منظور از تماس نزدیک این است که در فاصلهای کمتر از حدود ۲ متری برای مدت بیش از ۱۵ دقیقه از یک فردی که مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا است و یا احتمال میرود که به کرونا مبتلا شده باشد، قرار داشته باشیم.
۲۲- انواع تست کووید-۱۹ برای کودکان کدام است؟
در حال حاضر دو نوع اصلی تست کووید-۱۹ وجود دارد: تستهای تشخیصی و تستهای آنتی بادی. پزشک کودک شما میتواند به شما بگوید که کدام تست باید و کدام تست نباید انجام شود. و این موضوع که چه زمانی انجام تستها میتواند مفیدترین حالت باشد را برای شما توضیح دهد.
۲۳- از کجا بفهمم که آیا کودک الان مبتلا به ویروس کرونا است یا خیر؟
تست وایرال (ویروسی) یا تشخیصی میتواند به شما بگوید که آیا کودک شما الان به بیماری کرونا مبتلا شده است یا خیر. این نوع از انجام آزمایش ممکن است مورد استفاده قرار گیرد چنانچه شما میدانید که کودکتان در معرض کووید-۱۹ قرار داشته است. به عنوان مثال، هنگامی که شخصی در خانواده شما علائمی از بیماری را نشان میدهد. دو نوع تست تشخیصی وجود دارد. تست پی سی آر و تست آنتی ژن.
۲۴- از کجا بفهمم که کودک من مبتلا به بیماری کرونا بوده است؟
تست سرولوژی یا آنتی بادی نمونهای از خون کودکتان را برای وجود پروتئینهای خاصی به نام آنتی بادیها مورد بررسی قرار میدهد. بدن برای مقابله با ویروسها این آنتی بادیها را میسازد. تستهای آنتی بادی در نشان دادن این موضوع که آیا سیستم ایمن فرد در گذشته تحت سرایت کووید-۱۹ بوده است یا خیر، کمک میکنند. حتی اگر این افراد در صورت ابتلا، دارای هیچ گونه علائمی نیز نبوده باشند. باید توجه کنید که تستهای آنتی بادی نمیتوانند عفونت کووید-۱۹ را در زمان کنونی تشخیص دهند.
۲۵- آیا در دوران کرونا میتوانم با پزشک اطفال برای ویزیت کودک تماس بگیرم؟
اگر شما ویزیتهای دکتر را در دوران کرونا کنسل کردهاید، بهتر است تا یک پزشک اطفال، کودک شما را ویزیت کند. کودکان و نوجوانان نیاز دارند تا یک پزشک کودک و اطفال آنها را مرتباَ ویزیت کند. این موضوع به این علت است که مطمئن شویم رشد آنها در مسیر خوبی قرار دارد. صحبت در مورد مواد غذایی و رفتار کودک و یا دریافت واکسنهایی که برای سلامت آنها نیاز است از جمله مواردی هستند که نیاز است تا درباره آنها، ویزیت منظم را با یک دکتر متخصص اطفال داشته باشید.
ویزیت پزشک کودک برای او ضروری و ایمن است. متخصصان اطفال در دوران پاندمیک یک کاهش در ویزیت مراجعین خود را تجربه کردهاند. این بدان معنا است که برخی از کودکان واکسیناسیون خود را انجام ندادهاند، تستهای فیزیکی و سایر موراد لازم نیز انجام نشده است. اگر کودک شما در برنامه مراقبتی و درمانی خود عقب افتاده است، لطفاَ با متخصص اطفال خود تماس بگیرید! مطبهای تخصصی کودک اقدامات بیشتری را در جهت جلوگیر از شیوع ویروس کرونا انجام میدهند.
۲۶- آیا در دوران کرونا مراجعه کودک به مراکز درمانی ایمن است؟
این موضوع بستگی به این دارد که شما در کجا زندگی می کنید، وضعیت سلامت کودک شما و سایر اعضای خانواده چگونه است و اینکه مراکز درمانی که شما به آنجا مراجعه میکنید چه اقداماتی را در جهت جلوگیری از شیوع ویروس و حفاظت از شما و کودتان انجام میهند.
۲۷- نوزادان چگونه تحت تأثیر ویروس کرونا قرار میگیرند؟
اگرچه نادر است اما کودکان زیر ۱ سال در مقایسه با کودکان با سن بالاتر در معرض ریسک بالاتری از ابتلا به وضعیت شدید بیماری کرونا در صورت ابتلا هستند. این موضوع احتمالاَ به علت سیستم ایمنی در بدن آنها است و اینکه مجاری هوای کوچکتر سبب می شود تا پیشرفت اختلالات تنفسی در اثر سرایت ویروس بیشتر باشد. نوزادان میتوانند در طی فرآیند تولد و یا در صورتی که در معرض یک پرستار بیمار بعد از تولد قرار داشته باشند، به ویروس کرونا مبتلا شوند.
۲۸- با مشاهده کدام علائم در کودک میتوانم برای تست کرونا کودکان اقدام کنم؟
احساس بیماری در کودکان بسیار متداول است مخصوصاَ اگر در فصلهای پاییز یا زمستان قرار داشته باشیم. به علت افزایش شمار مبتلایان به کرونا ویروس، این موضوع اهمیت پیدا میکند که انجام تست کرونا را برای کودک خود در نظر بگیرید اگر آنها هر یک از علائم گفته شده در زیر را از خود نشان بدهند (منبع: سایت bupa.co.uk):
• دمای بدن بالا- به تازگی دمای بالایی در کودک شما حس میشود که هنگام لمس کردن وی به خوبی این حرارت مشخص است. لازم به گرفتن دمای بدن کودک نیست.
• سرفهی ادامه دار که به تازگی ایجاد شده است- سرفه کردن زیاد به مدت بیش از ۱ ساعت و یا داشتن ۳ یا چهار مورد دورههای سرفه کردن در مدت ۲۴ ساعت.
• فقدان حس بویایی یا چشایی و یا تغییر در آنها- فقدان حس بویایی یا چشایی قابل توجه وجود دارد و یا کودک حس بویایی و چشایی متفاوتی نسبت به حالت عادی دارد.
۲۹- کودک من سرماخوردگی شدید گرفته است، آیا باید تست کرونا بدهد؟
بر اساس آنچه که در سایت bupa.co.uk عنوان شده است، کودک شما نیاز به دادن تست کرونا ندارد اگر:
• آبریزش بینی دارد
• عطسه میکند
• گلو درد دارد
• به صورت کلی احساس خوبی ندارد.
این موضوع بدین علت است که اینها عموماَ علائم اصلی یا تیپیکال بیماری کرونا نیستند. اما اگر کودک شما هر یک از سه علامت اصلی بیماری کرونا را که در سوال قبلی به آن اشاره شد از خود نشان داد، بدون توجه به سایر علائم، توصیه میشود تا برای انجام تست کرونا در کودکان اقدام کنید.
۳۰- آیا کودکان بدون علامت و یا با علائم خفیف میتوانند بیماری را به سایرین انتقال دهند؟
کودکان بدون علامت این گونه توصیف شدهاند که دارای تعداد بالایی از ویروس هستند. اما اکثر کودکان دارای حجم کمی از ویروس در بدن خود و دارای علائم خفیفی از بیماری کرونا هستند. مرکز پژوهشی-کلینیکی MCRI به طور فعال در حال انجام پژوهشهای مرتبط برای ارائه پاسخی دقیق به این پرسش است.
۳۱- اگر کودک من واکسنهای خود را به موقع دریافت کند، آیا در برابر بیماری کرونا ایمن است؟
تا زمانی که یک واکسن برای SARS-CoV-2 ، ویروسی که موجب بیماری کرونا میشود، ساخته نشده است، کودکان در مقابل ویروس مصون نخواهند بود. اما با این وجود، آنها باید با برنامه زمانی واکسیناسیون خودشان پیش بروند و واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا از مبتلا شدن به این بیماریها جلوگیری کرده و در هنگام مواجه شدن با کرونا ویروس، بدن کودکان ضعیف نشده باشد.
۳۲- کودک من آسم دارد، آیا بیشتر در معرض خطر قرار دارد؟
هر نوع بیماری که کارکرد ریهها را دچار مشکل کند، در صورت ابتلا به یک عفونت دستگاه تنفسی، فرد مبتلا را در معرض یک ریسک فزاینده قرار میدهد. اطمینان حاصل کنید که به منابع کافی از داروهای مربوط به آسم خود دسترسی دارید. همچنین، از برنامههای درمانی و پیشگرانه خود نیز پیروی کنید. به همین علت توصیه می شود تا فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود و مطمئن شوید که همه افراد خانواده شرایط بهداشتی مناسب را رعایت میکنند. اگر کودک شما با مشکلاتی در تنفس مواجه است، با پزشک خانوادگی و یا اورژانس تماس بگیرید.
۳۳- کودک من دارای علائم ابتلا به ویروس کرونا است. چه کاری باید انجام دهم؟
کودک خود را به مدرسه، خارج از منزل یا مهدکودک نفرستید. شما، کودکتان و سایر افراد خانواده باید خود را در خانه قرنطینه کنید. این تا زمانی است که کودکتان تست کرونا دریافت کند و نتیجه آن منفی شود. در اولین فرصت درخواست تست کرونا دهید. میتوانید یک زمان مشخص را برای رفتن به آزمایشگاه اختصاص دهید و یا اگر نمیتوانید به آزمایشگاه بروید، یک کیت تست خانگی سفارش دهید. اجازه دهید تا مدرسه و مهدکودک از داشتن تست کودک شما با خبر شوند و نتایج را به محض دریافت به آنها اطلاع دهید.
۳۴- من علائمی از ابتلا به ویروس کرونا دارم. آیا کودک من میتواند به مدرسه برود؟
خیر. اگر شما و یا یکی از افراد خانواده علائمی از ابتلا به ویروس کرونا دارید باید خود را در خانه قرنطینه کنید و درخواست تست کرونا دهید. همه باید در خانه قرنطینه شوند تا نتایج آزمایش کرونا منفی اعلام شود.
۳۵- در صورت داشتن علائم بیماری کرونا در کودک، آیا قبل از دریافت تست کرونا میتوانم منتظر بهبود کودک بمانم؟
خیر. اگر کودک شما یکی از ۳ علامت اصلی در ابتلا به بیماری کرونا را از خود نشان میدهد، انجام تست کرونا برای کودک خود را به تأخیر نیاندازید. هدف شما این باشد که بعد از مشاهده اولین علامت، در اولین فرصت تست کرونا را برای کودک خود انجام دهید.
۳۶- چقدر باید برای دریافت نتایج تست کرونای کودک منتظر بمانم؟
معمولاَ نتایج تست کرونا با سواپ پنبهای در حدود ۴۸ ساعت، و ۷۲ ساعت در صورت انجام تست خانگی مشخص می شود. با این وجود ممکن است تا زمان اعلام نتایج ۵ روز طول بکشد.
۳۷- نتایج تست کرونا کودک منفی شده است. آیا میتواند به مدرسه بازگردد؟
اگر نتایج تست کرونا کودک منفی شد و کودک احساس خوبی داشت میتواند به مدرسه بازگردد. سایر افرادی که در خانه خود را قرنطینه کردند نیز میتوانند به مدرسه، دانشگاه، سر کار و یا سایر فعالیتهای عادی خود بازگردند.
۳۸- تست کرونا کودک من مثبت اعلام شده است؟ الان چه کاری باید انجام دهم؟
اگر نتایج تست کرونا کودک مثبت اعلام شد، همه اعضای خانواده باید به مدت ۱۴ روز خود قرنطینگی را ادامه دهند. تنها در صورتی برای انجام تست کرونا اقدام کنید که شما یا یکی از افراد خانواده یکی از علائم ابتلا به بیماری کرونا را از خود نشان میدهد. بلافاصله به مدرسه و مهدکودک فرزند خود اعلام کنید که نتیجه تست کرونا کودک شما مثبت اعلام شده است.
۳۹- اگر برای یکی از هم کلاسیهای کودک من در مدرسه نتیجه تست کرونای او مثبت اعلام شود، چه کاری باید انجام دهم؟
اگر یکی از هم کلاسیهای کودک شما دارای نتیجه مثبت از آزمایش کرونا بود، توصیه میشود که به مدت دو هفته کودک شما در قرنطینه باشد. اگر چنین اتفاقی روی دهد، شما یک راهنمایی دقیق از طرف مدرسه کودک خود دریافت خواهید کرد. در این مورد، کودک شما، شما و سایر افراد خانواده لازم نیست که برای انجام تست کرونا اقدام کنید. مگر آنکه علائم بیماری کرونا بروز کند.
۴۰- اگر در مدت قرنطینه علائم بیماری کرونا در کودک من خیلی شدید شود درحالیکه ما منتظر نتیجه تست کرونا هستیم، چه کاری باید انجام دهیم؟
کودکان مبتلا به کرونا ویروس معمولاَ از خود علائم شدید بیماری را نشان نمیدهند، اما همواره از توصیههای پزشکی پیروی کنید حتی اگر در زمان قرنطینه باشید. کرونا ویروس در حال گسترش است و موارد ابتلا نیز رو به افزایش هستند.
دیدگاهتان را بنویسید